Pluk de dag 2015!

Created with Sketch.

Vandaag hebben drie leden van het Netwerk een workshop mogen geven in een prachtige omgeving bij Pluk de Dag 2015.

Een gezonde leefstijl verminderd het risico op het krijgen van kanker. Bij de verschillende behandelingen bij kanker komen vaak veel bijwerkingen voor zoals: vermoeidheid, pijnklachten, krachts- en conditieverlies.  Uit onderzoek is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de behandelingen daar voordelige effecten van ervaren tijdens en na het afronden van de training. Het effect is het grootst bij mensen die onder begeleiding trainen.  Patiënten die deelnemen aan fysieke training blijken bijvoorbeeld de chemotherapie beter te kunnen verdragen. Ze hebben een kleiner risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie en zijn sneller weer aan het werk. Bovendien ervaren ze minder last van vermoeidheid.

Fysiotherapie heeft een positieve invloed op klachten als gevolg van de behandelingen, in alle fasen van het ziekteproces.

Ze hebben een korte workshop gegeven over de effecten van bewegen bij kanker, de begeleiding, hoe ziet een revalidatie traject eruit en vooral: Plezier bij bewegen!

Hierbij werd fanatiek mee gedaan met de oefenen en werd positief ontvangen!

pluk de dag